Svårighetsgrad
Förberedelsetid
40 minuter
Total tid
1 timmar

Mozartkulor 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

  1. Dela nougaten i 20 bitar och rulla dem till små bollar.
  2. Kavla ut mandelmassan, ca 3 mm tjockt, och dela upp den i 20 kvadrater.
  3. Lägg en nougatboll på varje bit mandelmassa och rulla till en kula.
  4. Smält chokladen och doppa kulorna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna.
  5. Rulla sedan kulorna ytterligare en gång i kall choklad, ca 30 grader, och lägg för att stelna. Rör med jämna mellanrum i chokladen så den inte stelnar. Om den gör det; värm på lite så att den blir mjuk igen.

Tips

Testa gärna att strö över lite havssalt, chilli eller flagad mandel ovanpå Mozartkulorna! Jättegott!

Produkter i receptet