Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 35 recensioner

Mozartkulor 20

Mozartkulor är som en liten symfoni av smaker. Först möts du av ett härligt skal av choklad, sen ljuvligt mjuk mandelmassa och finalen är en liten gömma av den lenaste nougat. Du behöver endast tre ingredienser för att skapa den perfekta pralinen. Passar utmärkt till jul, till kaffet eller att ge bort i present.

Väldigt tonsäkert, väldigt enkelt, väldigt gott!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Mozartkulor:

  1. Dela mandelmassan i 20 lika stora bitar (à 10g).
  2. Dela nougaten i 20 lika stora bitar (à 4 g).
  3. Rulla mandelmassan till bollar och gör ett hål med fingret i varje boll.
  4. Rulla nougatbitarna till små kulor.
  5. Lägg en nougatkula i en mandelmassseboll, tryck igen hålet och rulla till en boll.
  6. Smält chokladen och doppa kulorna i chokladen med en gaffel. Lägg på ett bakplåtspapper.
  7. Toppa med t.ex. kokos, strössel, flingsalt, eller ringla över choklad. Låt stelna.

Tips

Toppingtips: Toppa med kokos, strössel, ringlad choklad eller flingsalt.

Du kan enkelt slå in dina mozartkulor i cellofan med paketsnöre och ge bort som en fin present.

Hitta fler goda recept inför jul.

Relaterade recept

Produkter i receptet