Svårighetsgrad
Arbetstid
1,5 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Donutsemla 25

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

  • 0,25 Kron Jäst
  • 1,50 dl Mjölk
  • 50 g mjukt Smör
  • 0,50 dl Socker
  • 0,75 tsk Bakpulver
  • 1,50 tsk Kardemumma, stött
  • 6 dl Vetemjöl
  • Frityrolja
  • Florsocker
  • Vispgrädde

  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 msk Socker
  • Fyllning

  • 3 msk Vispgrädde

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Smula sönder jästen i en bunke. Värm mjölken och smöret tills det är fingervarmt. Häll i bunken och rör ut jästen.
  2. Blanda i socker, bakpulver, kardemumma. Jobba in mjölet, lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Knåda degen lätt och dela i 25 bitar. Rulla ut och knip ihop till ringar.
  4. Värm olja i en tjockbottnad kastrull. Fritera munkarna långsamt tills gyllenbruna. Lägg på en tallrik och pudra över florsocker. När de ha svalnat så skär i halvor (över och underdel).
  5. Vispa grädden med socker. Riv mandelmassan och blanda med vispgrädde.
  6. Lägg mandelmassan i munkarna och spritsa på grädde. Sätt locket på plats och pudra över florsocker.

Relaterade recept

Produkter i receptet