Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
1,5 timmar

Semlor med nougat 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

  1. Bullar: Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Blanda i lite i taget av alla ingredienser till bullarna tills du har en smidig deg. Låt jäsa, övertäckt med plast, ca 30 min.
  2. Knåda degen lätt och dela den i 20 bitar. Rulla till bullar runda och samtidigt avlånga. Lägg dem på en plåt. Låt jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 200 °.
  3. Grädda dem i ugnen ca 10-12 min. Låt dem svalna.
  4. Vispa grädden. Om inte nougaten är tillräcklig mjuk för att vara spritsbar så mjuknar den på några sekunder i en mikrovågsugn vid låg värme. Häll grädden och nougaten i en spritspåse.
  5. Skär ett långt snitt på varje sida av de avlånga bullarna och mot mitten så att överdelen kan tas bort. Fyll öppningen med mandelfyllning, nougat och vispad grädde. Lägg toppen på plats och garnera med den smälta chokladen.

Produkter i receptet