Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
1,5 timmar

Minisemlor med mandel 40

Ingredienser

Receptet är beräknat för 40 st

  • Bullar

  • 2,50 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 70 g Socker
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g Smör , rumstempererat
  • 1 tsk Kardemumma
  • 550 g Vetemjöl
  • 1 Mandelspån
  • 1 Ägg till pensling
  • Fyllning

  • 50 g Vatten
  • 6 dl Vispgrädde

Så här gör du

  1. Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.
  2. Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Dela degen i 40 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  4. Pensla med ägg och lägg flagad mandel på varje bulle.
  5. Grädda i 200° ca 6-8 minuter och låt svalna.
  6. Dela de avsvalnade bullarna och spritsa Odense Mandelfyllning i dem. Toppa fyllningen med lättvispad grädde.

Produkter i receptet