Minisemlor med mandel 40
Ingredienser
Receptet är beräknat för 40 st
-
Bullar
- 2,50 dl Mjölk
- 50 g Jäst
- 70 g Socker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smör , rumstempererat
- 1 tsk Kardemumma
- 550 g Vetemjöl
- 1 Mandelspån
- 1 Ägg till pensling
-
Fyllning
- 50 g Vatten
- 6 dl Vispgrädde
Så här gör du
-
Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.
-
Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
-
Dela degen i 40 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
-
Pensla med ägg och lägg flagad mandel på varje bulle.
-
Grädda i 200° ca 6-8 minuter och låt svalna.
-
Dela de avsvalnade bullarna och spritsa Odense Mandelfyllning i dem. Toppa fyllningen med lättvispad grädde.