Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
1,5 timmar

Semlor med sockerströssel 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • Bullar

  • 2,50 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 70 g Socker
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g Smör , rumstempererat
  • 1 tsk Kardemumma, stött
  • 550 g Vetemjöl
  • Dekoration

  • 1 Ägg
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Socker
  • Mandelfyllning

  • 25 g Mandlar , hackade
  • 25 g Mandelsplitter
  • 0,50 tsk Kardemumma, stött
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 45 g Florsocker
  • 0,75 dl Mjölk
  • 5 dl Vispgrädde

Så här gör du

  1. Bullar: Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Blanda i lite i taget av alla ingredienser till bullarna tills du har en smidig deg. Låt jäsa, övertäckt med plast, ca 30 min.
  2. Knåda degen lätt och dela den i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg dem på en plåt. Låt jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 200 °.
  3. Grädda dem i ugnen ca 10-12 min. Låt dem svalna. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över en blandning av vaniljsocker och socker.
  4. Mandelfyllning: Blanda alla ingredienser, med undantag för mjölk. Mjölken hälls i gradvis under omrörning tills fyllningen blir jämn. Häll fyllningen i en spritspåse.
  5. Vispa grädden. Skär en triangel i de avsvalnade bullarna muffins och lyft av toppen. Spritsa mandelfyllning på botten och sedan den vispade grädden med en stjärntyll (spritstyll). Lägg på locket och dina semlor är klara.

Tips

Tillsätt 1 gelatinblad till chokladkrämen för att få en skarpare skuren och fastare kräm. Du kan även ersätta Odense Mandelmassa Lyx och den hackade mandeln med Odense Mandelmassa Extra Grov.

Produkter i receptet