Semlor med sockerströssel 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Bullar
- 2,50 dl Mjölk
- 50 g Jäst
- 70 g Socker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smör , rumstempererat
- 1 tsk Kardemumma, stött
- 550 g Vetemjöl
-
Dekoration
- 1 Ägg
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Socker
-
Mandelfyllning
- 25 g Mandlar , hackade
- 25 g Mandelsplitter
- 0,50 tsk Kardemumma, stött
- 2 tsk Vaniljsocker
- 45 g Florsocker
- 0,75 dl Mjölk
- 5 dl Vispgrädde
Så här gör du
-
Bullar: Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Blanda i lite i taget av alla ingredienser till bullarna tills du har en smidig deg. Låt jäsa, övertäckt med plast, ca 30 min.
-
Knåda degen lätt och dela den i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg dem på en plåt. Låt jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 200 °.
-
Grädda dem i ugnen ca 10-12 min. Låt dem svalna. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över en blandning av vaniljsocker och socker.
-
Mandelfyllning: Blanda alla ingredienser, med undantag för mjölk. Mjölken hälls i gradvis under omrörning tills fyllningen blir jämn. Häll fyllningen i en spritspåse.
-
Vispa grädden. Skär en triangel i de avsvalnade bullarna muffins och lyft av toppen. Spritsa mandelfyllning på botten och sedan den vispade grädden med en stjärntyll (spritstyll). Lägg på locket och dina semlor är klara.
Tips
Tillsätt 1 gelatinblad till chokladkrämen för att få en skarpare skuren och fastare kräm. Du kan även ersätta Odense Mandelmassa Lyx och den hackade mandeln med Odense Mandelmassa Extra Grov.