Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Apelsinmazarinkaka med saffransglasyr 10

Härligt saftig, vackert solig och väldigt julig! Perfekt att förbereda och räcker till många. God gul jul!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Apelsinmazarinkaka

  • Apelsinskal från 2 apelsiner
  • Apelsinsaft från 1 apelsin
  • 75 g rumstempererat Smör
  • 2 msk Socker
  • 3 Ägg
  • 2 msk Majsstärkelse
  • Saffransglasyr

  • 1 1/2 - 2 msk Vatten
  • 1 paket Saffran
  • 3 dl Florsocker

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Mazarinkaka

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, 
    21-22 cm i diameter. 
  2. Riv mandelmassan fint. Blanda marsipan och apelsinjuice och skal i en skål.
  3. Lägg i smöret och vispa ihop med en elvisp.
  4. Tillsätt socker, ägg och majsstärkelse. Vispa ett par minuter. Häll smeten i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.

Glasyr

  1. Blanda saffran och vatten i en skål. Rör i florsockret.
  2. Häll glasyren över kakan och bred ut till kanterna.
    Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass

Tips

Du hittar fler recept inför julen här.

Produkter i receptet