Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Placeringskort med mandelmassa och choklad 15

Är det du som har hand om dukningen inför julen? Eller kanske ska duka fint till ett annat speciellt tillfälle? Då har vi tipset till dig! Skapa enkelt ätbara placeringskort och låt kreativiteten flöda. Välj själv hur stora eller små du vill göra dem, eller hur du vill dekorera dem. T.ex. med namn, roliga texter eller fina mönster.

Passar utmärkt inför jul, bröllop, dop, födelsedagar och självklart andra högtider. 

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Placeringskort av mandelmassa:

  1. Kavla ut mandelmassan till 1 cm tjocklek, skär sedan ut placeringskorten (använd en kakform) och låt dem torka en stund i köket, gärna till nästa dag under plastfolie. 
  2. Smält och temperera chokladen. Täck placeringskorten med chokladen.

Dekoration:

  1. Dekorera efter önskemål, t.ex. med ett namn, en blomma eller virvlar.

Tips

Dekorera med ODENSE Guldpulver eller våra dekorationer för en lyxig touch.

Förbered enkelt utstansning av mandelmassa dagen innan, så att de hinner torka. Du kan även förbereda placeringskorten redan dagen innan servering.

Hitta fler inspirerande recept på konfektyr eller inför jul.

Relaterade recept

Produkter i receptet