Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Snöbollar med mandelmassa 16

Rulla söta snöbollar av krämig mandelmassa och skapa en ätbar vinterdröm tillsammans med familjen! Det här enkla receptet är perfekt för både stora och små som vill baka något gott till jul eller adventsfikat. Snöbollarna blir fantastiskt goda och passar utmärkt som julgodis, varje jul. På bara 30 minuter har du ett julgodis som garanterat sprider både glädje och julstämning i köket. Passar perfekt att ge bort i present eller julklapp.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Snöbollar:

  1. Dela mandelmassan i 16 bitar och rulla till bollar.
  2. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad, låt svala och doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg på ett fat med bakplåtspapper och kyl tills chokladen stelnat.
  3. Smält vit choklad i mikro eller över ett vattenbad, låt svalna och doppa bollarna igen.
  4. Sikta florsocker och vaniljsocker på en tallrik.
  5. Rulla bollarna i sockerblandningen.

Tips

Smaksätt gärna mandelmassan med t.ex. finrivet apelsin- eller citronskal för extra smak.

Förvara snöbollarna i en sluten burk för längre hållbarhetstid.

Hitta fler inspirerande recept inför jul eller på konfektyr.

Relaterade recept

Produkter i receptet