Blondie rombollar 30
Upptäck våra ljuvliga blondie rombollar! En perfekt kombination av saftig blondiekaka, krämig mandelmassa, söt hallonmarmelad och en härlig touch av romessens. Kakbollarna doppas i tempererad vit choklad från ODENSE, för ett extra lyxigt resultat. Toppa dem med frystorkade hallon, ditt favoritströssel eller kaksmulor. Välj det som du gillar!
Passar perfekt som fika, som gåva till någon du tycker om eller som godis till julens dessertbord. Ett garanterat uppskattat bakverk för både vardag och fest!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 st
-
Blondiekaka
- 200 g Smör
- 3 Ägg
- 200 g Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 125 g Vetemjöl
- 0,50 tsk Flingsalt
-
Rombollar
- 500 g Blondie Kaka
- 3 msk Hallonmarmelad
- 1 msk Romessens
-
Dekoration
-
ODENSE Strössel Hallon 115g (eller frystorkade hallon)
Så här gör du
Blondiekaka:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Hacka chokladen. Ta bort kastrullen från värmen och smält chokladen i det varma smöret.
- Vispa äggen med socker och vaniljsocker tills blandningen är vit. Vänd ner mjöl, salt och chokladsmör i äggsmeten och rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
- Fördela smeten jämt i en bakplåtspappersklädd form, ca. 20 x 25 cm. Grädda kakan i ca. 25 minuter.
- Låt kakan svalna.
Rombollar:
- Lägg blondiekakan i en skål och smula sönder den med fingrarna.
- Tillsätt grovriven mandelmassa, hallonsylt och romessens. Knåda ingredienserna till en sammanhängande massa, den ska vara lätt klibbig.
- Rulla massan till bollar, ca. 3 cm i diameter, täck över och ställ i kylskåp i ett par timmar.
Dekoration:
- Temperera chokladen och doppa försiktigt bollarna i chokladen, några i taget.
- Lägg bollarna på ett galler för att de ska kunna rinna av. (Du kan även plocka upp bollarna med en gaffel och låta de rinna av). Dekorera med strössel eller toppa med krossade frystorkade hallon.
Tips
Gillar du att hålla det enkelt? Köp en färdig kaka, t.ex. sockerkaka eller muffins.
Läs mer om hur du tempererar choklad.
Använd dig av din favorit från ODENSE Strössel till topping.
Förvara ditt godis i kylskåpet i en behållare med tätt lock.
Hitta fler goda recept på mjuka kakor eller inför jul.