Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,5 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Pumpakaka med frosting 1

Vilken kaka passar inte bättre till Halloween än en pumpakaka? Ett roligt och enkelt recept som passar utmärkt att baka med barnen under hösten eller inför Halloweenfikat. Pumpakakan toppas med en len och söt frosting gjord på marscarpone och vit choklad. Dekorera kakan med pumpor gjorda av ODENSE Marsipan som du färgar med karamellfärg. Smält choklad och dekorera pumporna med läskiga och roliga ansikten.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 1 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Pumpakaka:

  1. Lägg pumpan i en liten ugnsfast form och sätt in den i ugnen på 175°C i ca. 45 minuter, tills den är mjuk. Låt svalna något och dra sedan bort skalet.
  2. Lägg hela pumpan i ett durkslag över en bunke och pressa igenom köttet så att bara fröna blir kvar.
  3. Blanda smör och socker i en skål tills det blir är mjukt och krämigt.
  4. Vispa i äggen, ett i taget, rör sedan ner riven mandelmassa, apelsinskal och pumpapurén i smeten. Rör om ordentligt tills det är krämigt och sikta ner mjöl, kryddor och bakpulver i smeten.
  5. Vänd ner smeten i en smord ugnsform.
  6. Grädda pumpakakan i 175°C i ca. 30 minuter och låt svalna.

Frosting:

  1. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen, vispa ihop med mascarpone och florsocker i en skål och ställ i kylen tills kakan svalnat.

Dekoration:

  1. Täck tårtan med frosting och dekorera med pumpahuvuden gjorda av marsipan (färga orange med röd och gul karamellfärg).
  2. Gör sedan ansikten med smält choklad, och pumpa stjälkar från marsipan färgad grön.

Tips

Hitta fler roliga recept inför Halloween.

Relaterade recept

Produkter i receptet