Svårighetsgrad
Arbetstid
60 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 16 recensioner

Rudolfkonfekt 22

Baka vår lekfulla och söta Rudolfkonfekt till jul! Ett perfekt julpyssel att göra tillsammans med familjen eller vänner under december. Rudolf med röda mulen består av choklad från ODENSE, fylld med salt kola som bjuder på en underbar kombination av både sött och salt. Passar utmärkt som julgodis framför Kalle Anka eller till kaffet efter att Tomten har varit på besök! 

Receptet är utvecklat av @lindamarietoft.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 22 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Kola:

  1. Koka ihop vispgrädde, socker, sirap, smör och flingsalt i en kastrull upp till 120 grader under omrörning. Använd en termometer så du är säker på att du når rätt temperatur.
  2. Smöra 2 formar ca. 18 x 11 cm med smör, och häll den varma kolan i formarna. Låt svalna helt.
  3. Skär ut runda bitar ca. 4 cm i diameter och lägg på ett bakplåtspapper.

Dekoration Rudolf:

  1. Smält de ljusa chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och doppa kolan i den smälta chokladen.
  2. Dekorera pastellpärlor till ögon och en röd pärla till Rudolfs nos innan chokladen stelnat.
  3. Smält de mörka chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och häll i en spritspåse.
  4. Spritsa chokladen till Rudolfs horn på bakplåtspapper och gör pupiller på pastellpärlorna. Fäst till sist hornen på respektive Rudolf.

Tips

Söta att ge bort i julklapp till någon du tycker extra mycket om.

Hitta till vårt stora utbud av konfektyr eller fler goda recept inför jul.

Relaterade recept

Produkter i receptet