Svårighetsgrad
Arbetstid
60 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 10 recensioner

Rudolfkonfekt 22

Baka våra söta Rudolfkonfekt i jul! Choklad fylld med salt kola blir en himmelsk kombination! Receptet är utvecklat av @lindamarietoft.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 22 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Koka ihop vispgrädde, socker, sirap, smör och flingsalt i en kastrull upp till 120 grader under omrörning. Använd en termometer så du är säker på att du når rätt temperatur.
  2. Smöra 2 formar ca. 18 x 11 cm med smör, och häll den varma kolan i formarna. Låt svalna helt.
  3. Skär ut runda bitar ca. 4 cm i diameter och lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Smält de ljusa chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och doppa kolan i den smälta chokladen.
  5. Dekorera pastellpärlor till ögon och en röd pärla till Rudolfs nos innan chokladen stelnat.
  6. Smält de mörka chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och häll i en spritspåse.
  7. Spritsa chokladen till Rudolfs horn på bakplåtspapper och gör pupiller på pastellpärlorna. Fäst till sist hornen på respektive Rudolf.

Produkter i receptet