Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
15 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 6 recensioner

Kokosbollar med mandelmassa 15

Älskar du kombinationen av kokos och choklad? Då är det här receptet definitivt något för dig! Kokosbollarna är superenkla att göra med bara fyra ingredienser - perfekta till julens godisfat. Ditt godis är klart på endast 15 minuter och är enkelt att baka för hela familjen. Gör bakningen till en mysig höstaktivitet.

Kokosbolarna är självklart lika goda att äta som lördagsgodis året om! Godiset passar även utmärkt att ge bort som present till något du tycker extra mycket om.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Kokosbollar:

  1. Knåda mandelmassan med 35 g kokosmjöl och rulla sedan kokosmandelmassan till bollar på ca 10 g styck.

Dekoration:

  1. Smält chokladknapparna i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.
  2. Blanda 20 g kokosmjöl och guldpulver i en ny skål.
  3. Doppa bollarna i den smälta chokladen och rulla dem sedan i kokosblandningen. Låt stelna i kylskåpet.

Tips

Förvara ditt godis svalt i en lufttät behållare/burk.

Hitta flera goda recept på konfektyr eller fler inspirerande recept inför jul.

Relaterade recept

Produkter i receptet