Kokosbollar med mandelmassa 15
Älskar du kombinationen av kokos och choklad? Då är det här receptet definitivt något för dig! Kokosbollarna är superenkla att göra med bara fyra ingredienser - perfekta till julens godisfat. Ditt godis är klart på endast 15 minuter och är enkelt att baka för hela familjen. Gör bakningen till en mysig höstaktivitet.
Kokosbolarna är självklart lika goda att äta som lördagsgodis året om! Godiset passar även utmärkt att ge bort som present till något du tycker extra mycket om.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
-
Kokosbollar
- 35 g Kokosmjöl
-
Dekoration
- 20 g Kokosmjöl
Så här gör du
Kokosbollar:
- Knåda mandelmassan med 35 g kokosmjöl och rulla sedan kokosmandelmassan till bollar på ca 10 g styck.
Dekoration:
- Smält chokladknapparna i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.
- Blanda 20 g kokosmjöl och guldpulver i en ny skål.
- Doppa bollarna i den smälta chokladen och rulla dem sedan i kokosblandningen. Låt stelna i kylskåpet.
Tips
Förvara ditt godis svalt i en lufttät behållare/burk.
Hitta flera goda recept på konfektyr eller fler inspirerande recept inför jul.