Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 13 recensioner

Chokladbakelser med mandelmassa 24

Om du älskar choklad borde du verkligen prova det här receptet på chokladbakelser. Kakorna gräddas i en silikonform och dekoreras med chokladkräm ovanpå. Pudra över lite ODENSE Guldpulver för en extra läcker touch! En enkel och otroligt god dessert som garanterat kommer att imponera på dina gäster. Passar perfekt att servera till nyår som dessert. 

Chokladbakelsen kan också serveras som en petit four-tårta tillsammans med andra läckra kakor eller konfektbitar på en bjudning, till ett födelsedagskalas eller efter en trevlig middag.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 24 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Chokladbakelser med mandelmassa:

  1. Knåda mandelmassan med florsocker och tillsätt äggvitorna i 2-3 omgångar tills du får en mjuk massa.
  2. Smält chokladen och rör ner den i massan.
  3. Dela massan i 24 lika stora bitar och tryck ner varje bit ordentligt i ett eget hål i en smord silikonform.
  4. Grädda kakorna i 200°C i 10-12 minuter.
  5. Låt kakorna svalna helt innan du stjälper ut dem ur formen.

Chokladkräm:

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa noggrant tills all choklad har smält och låt grädden stå i rumstemperatur i ungefär 1 timme tills den är fast.

Dekoration:

  1. Häll grädden i en spritspåse och dekorera kakorna med en liten klick chokladkräm. Pudra ev. över bakelserna med ODENSE Guldpulver.

Tips

Du kan använda mörk eller ljus choklad till dekorationen. Tänk på att du behöver 200g mörk choklad eller 300g ljus choklad. (Mängden är olika eftersom mörk choklad har en fastare konsistens och därför behövs det mindre för att få krämen tillräckligt tjock).

Hitta fler goda recept på mjuka kakor eller inspiration till nyår.

Relaterade recept

Produkter i receptet