Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Bullar med farinsocker, mandelmassa och nougat 16

Är du galen i bullar? Då kommer du definitivt att älska det här receptet! Dessa bullar innehåller farinsocker, mandelmassa och nougat! Du hör ju själv, du måste bara prova att baka! Även om degen behöver lite tid att jäsa så lovar vi att väntan kommer att vara värd det.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

  • Deg

  • 2 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 100 g Smör
  • 1 Ägg
  • 3 msk Socker
  • 525 g Vetemjöl
  • 0,50 tsk Salt
  • Fyllning och pensling

  • 300 g Rumstempererat Smör
  • 200 g Brun farin
  • 1 Ägg till pensling

Så här gör du

Deg

  1. Värm mjölken tills den är fingervarm och häll i en skål.
  2. Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt smör, ägg och socker.
  3. Rör om väl och tillsätt mjöl och salt, lite i taget.
  4. Knåda tills degen är smidig och något kladdig(den får inte bli för torr av mjölet).
  5. Låt degen jäsa, täckt, på en varm plats i ca. 1 timme.

Fyllning och pensling

  1. Rör ihop smöret med socker.
  2. Lägg undan 1/3 av fyllningen och spara till senare.
  3. Rör ihop resten av fyllningen med finriven mandelmassa och finriven nougat (både mandelmassa och nougat är lättast att riva om den är kall).
  4. Kavla degen till en rektangel ca. 30 x 40 cm.
  5. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop degen.
  6. Skär degen i ca. 16 skivor à ca. 2 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt bullarna jäsa i ca. 30 minuter.
  8. Sätt på ugnen 180°C varmluft.
  9. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dem i nedre ugnen i ca. 20 minuter.
  10. Ta ut bullarna och bre resten av fyllningen över dem.
  11. Sätt tillbaka i ugnen och grädda i ca. 5 minuter.

Låt bullarna svalna något innan servering.

Tips

Kanelbullarna tål att frysas. Tina och värm i ugnen i 175°C i ca. 5 minuter.

Produkter i receptet