Apelsin, mandelmassa och granatäpple i glas 4
En enkel dessert i glas med mandelmassa, choklad och fräsch frukt! En snabb dessert att imponera på dina gäster med! Den görs på endast 30 minuter! Fräsch frukt kombineras med rivig mandelmassa, knapriga hasselnötter, mörk choklad och en syrlig färskostkräm. Perfekt till både vardagslyx och festliga tillfällen. Det bästa? Passar lika bra året om. Servera i glas för en elegant efterrätt.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Frukt
- 1 kg Apelsin
- 1 st Granatäpple
- 4 kvist(ar) frisk Mynta
-
Nötig chokladsmul
- 50 g Hasselnötter
-
Färskostkräm
- 1 st Vaniljstång
- 2 msk Florsocker
- 4 dl Färskost naturell
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Frukt:
- Skala apelsinerna och skär dem i filéer eller tärningar.
- Lägg apelsinbitarna i en skål och pressa saften från apelsinskalet över de skivade apelsinerna.
- Rulla granatäpplet mot köksbänken innan du delar det (för att lossa granatäpplekärnorna).
- Pressa ut granatäpplejuicen och kärnorna i skålen med de skivade apelsinerna och vänd försiktigt ihop dem.
- Hacka myntan och strö över.
Nötig chokladsmul:
- Riv mandelmassa grovt.
- Hacka chokladen och nötterna grovt.
Färskost:
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och rör i florsockret.
- Rör ihop vanilj- och florsockerblandningen med färskost till en färskostkräm.
Servering:
- Lägg upp lager för lager i ett glas: frukt, mandelmassa, choklad, nötter och toppa ev. med vispad grädde.
Tips
Byt smidigt ut frukten efter önskemål och säsong.
Har du ingen glasburk? Servera enkelt i ett glas!
Hitta alla recept på läckra desserter.