Apelsin, mandelmassa och granatäpple i glas 4
Enkel desserter i glas – med mandelmassa, choklad och fräsch frukt!
Letar du efter en snabb dessert att imponera med? Då är den här desserten något för dig!
En lättlagad och lyxig efterrätt som kombinerar fräsch frukt med rivig mandelmassa, knapriga hasselnötter, mörk choklad och en syrlig färskostkräm.
Perfekt till både vardagslyx och festliga tillfällen. Det bästa? Passar lika bra året om. Dessutom går den snabbt att göra och ser riktigt elegant ut när den serveras i glas!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Frukt
- 1 kg Apelsin
- 1 st Granatäpple
- 4 kvist(ar) frisk Mynta
-
Nötig chokladsmul
- 50 g Hasselnötter
-
Färskostkräm
- 1 st Vaniljstång
- 2 msk Florsocker
- 4 dl Färskost naturell
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Frukt:
- Skala apelsinerna och skär dem i filéer eller tärningar.
- Lägg apelsinbitarna i en skål och pressa saften från apelsinskalet över de skivade apelsinerna.
- Rulla granatäpplet mot köksbänken innan du delar det (för att lossa granatäpplekärnorna).
- Pressa ut granatäpplejuicen och kärnorna i skålen med de skivade apelsinerna och vänd försiktigt ihop dem.
- Hacka myntan och strö över.
Nötig chokladsmul:
- Riv mandelmassa grovt.
- Hacka chokladen och nötterna grovt.
Färskost:
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och rör i florsockret.
- Rör ihop vanilj- och florsockerblandningen med färskost till en färskostkräm.
Servering:
- Lägg lager för lager i ett glas: frukt, mandelmassa, choklad, nötter och vispad grädde.
Tips
Byt smidigt ut frukten efter önskemål och säsong!