Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 11 recensioner

Smulpaj utan tillsatt socker 10

Saknar du inspiration till en nyttigare efterrätt som dessutom ska vara riktigt enkel och god? Här har du ett superenkelt recept på en härlig smulpaj med bär – helt utan tillsatt socker. En underbar efterrätt eller eftermiddagssnack för hela familjen!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

  • 125 g Mandelmassa utan tillsatt socker
  • 75 g Vetemjöl
  • 250 g Frysta blandande Bär
  • 75 g Smör
  • 75 g Havregryn
  • 10 g Vaniljsocker
  • 50 g grovhackade Mandlar

Så här gör du

  1. Skär marsipanen och smöret i mindre rutor.
  2. Blanda de två ingredienserna i en skål tills det går ihop som en smula.
  3. Fördela bären i 10 små glas, och fördela crumblen ovanpå i önskad mängd.
  4. Grädda smulkakorna i 200°C i 15-20 minuter (beroende på hur mörk du vill ha din smulpaj).

Tips

Goda att serveras med creme fraiche eller kvarg.

Produkter i receptet