Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 18 recensioner

Smulpaj utan tillsatt socker 10

Saknar du inspiration till en nyttigare efterrätt som dessutom ska vara riktigt enkel och god? Här har du ett superenkelt recept på en härlig smulpaj med bär – helt utan tillsatt socker. En underbar efterrätt eller eftermiddagssnack för hela familjen!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

  • 125 g Mandelmassa utan tillsatt socker
  • 75 g Vetemjöl
  • 250 g Frysta blandande Bär
  • 75 g Smör
  • 75 g Havregryn
  • 10 g Vaniljsocker
  • 50 g grovhackade Mandlar

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skär mandelmassan och smöret i mindre bitar.
  2. Blanda de två ingredienserna i en skål tills det går ihop.
  3. Fördela bären i 10 små skålar/glas och fördela mandelmassan och smörblandningen i smulor ovanpå i önskad mängd.
  4. Grädda smulpajerna i 200°C i 15-20 minuter (tills pajen har fått önskad färg).

Tips

Servera med creme fraiche eller kvarg!

Relaterade recept

Produkter i receptet