Smulpaj utan tillsatt socker 10
Saknar du inspiration till en nyttigare efterrätt som dessutom ska vara riktigt enkel och god? Här har du ett superenkelt recept på en härlig smulpaj med bär – helt utan tillsatt socker. En underbar efterrätt eller eftermiddagssnack för hela familjen!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 75 g Vetemjöl
- 250 g Frysta blandande Bär
- 75 g Smör
- 75 g Havregryn
- 10 g Vaniljsocker
- 50 g grovhackade Mandlar
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Skär marsipanen och smöret i mindre rutor.
- Blanda de två ingredienserna i en skål tills det går ihop som en smula.
- Fördela bären i 10 små glas, och fördela crumblen ovanpå i önskad mängd.
- Grädda smulkakorna i 200°C i 15-20 minuter (beroende på hur mörk du vill ha din smulpaj).
Tips
Goda att serveras med creme fraiche eller kvarg.