Smulpaj utan tillsatt socker 10
Saknar du inspiration till en nyttigare efterrätt som dessutom ska vara riktigt enkel och god? Här har du ett superenkelt recept på en härlig smulpaj med bär – helt utan tillsatt socker. En underbar efterrätt eller eftermiddagssnack för hela familjen!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 75 g Vetemjöl
- 250 g Frysta blandande Bär
- 75 g Smör
- 75 g Havregryn
- 10 g Vaniljsocker
- 50 g grovhackade Mandlar
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Skär mandelmassan och smöret i mindre bitar.
- Blanda de två ingredienserna i en skål tills det går ihop.
- Fördela bären i 10 små skålar/glas och fördela mandelmassan och smörblandningen i smulor ovanpå i önskad mängd.
- Grädda smulpajerna i 200°C i 15-20 minuter (tills pajen har fått önskad färg).
Tips
Servera med creme fraiche eller kvarg!