Havrebollar med choklad 20
Dessa lyxiga havrebollar doppas i len ODENSE mjölkchoklad och rullas i kokos för en extra god smak och härlig konsistens. Arbetstiden tar bara 20 minuter! Kombinationen av krämig choklad, mjuk mandelmassa, havregryn och ett täcke av kokos gör dem både oemotståndliga och perfekta till fikat. En enkel och lyxig munsbit som förhöjer vilken fikastund som helst!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Havrebollar
- 100 g Smör
- 5 dl Havregryn
- 1,50 dl Socker
- 1,50 dl Vispgrädde
- 1,50 tsk Vaniljpulver
- 1 Nypa Flingsalt
-
Garnering
- Kokosflingor
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Havrebollar:
- Blanda smör, havregryn, mandelmassa, grädde, vanilj och flingsalt till en smet för hand eller i en matberedare.
- Rulla till bollar och ställ gärna i frysen i 20 minuter.
Garnering:
- Smält chokladen under tiden över ett vattenbad. Doppar bollarna i chokladen, låt rinna av något.
- Rulla sedan i en skål med kokos. Lägg havrebollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.
Tips
Kan med fördel förvaras i kylen, lägg i en sluten burk eller använd plastfolie.
Hitta fler recept under Cookies och småkakor.