Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 1 recension

Havrebollar med choklad 20

Dessa lyxiga havrebollar doppas i len ODENSE mjölkchoklad och rullas i kokos för en extra god smak och härlig konsistens. Arbetstiden tar bara 20 minuter! Kombinationen av krämig choklad, mjuk mandelmassa, havregryn och ett täcke av kokos gör dem både oemotståndliga och perfekta till fikat. En enkel och lyxig munsbit som förhöjer vilken fikastund som helst!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Havrebollar:

  1. Blanda smör, havregryn, mandelmassa, grädde, vanilj och flingsalt till en smet för hand eller i en matberedare.
  2. Rulla till bollar och ställ gärna i frysen i 20 minuter.

Garnering:

  1. Smält chokladen under tiden över ett vattenbad. Doppar bollarna i chokladen, låt rinna av något.
  2. Rulla sedan i en skål med kokos. Lägg havrebollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.

Tips

Kan med fördel förvaras i kylen, lägg i en sluten burk eller använd plastfolie.

Hitta fler recept under Cookies och småkakor.

Relaterade recept

Produkter i receptet