Smulpaj utan tillsatt socker 10
Saknar du inspiration till en nyttigare efterrätt som dessutom ska vara riktigt enkel och god? Här har du ett enkelt recept på en härlig smulpaj med bär – helt utan tillsatt socker. En underbar efterrätt som går snabbt att göra och passar till vardag som fest! Bjud familjen eller dina vänner på en riktigt god fika.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
-
Smulpaj
- 75 g Vetemjöl
- 250 g Frysta blandande Bär
- 75 g Smör
- 75 g Havregryn
- 10 g Vaniljsocker
- 50 g Grovhackade Mandlar
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Smulpaj:
- Skär mandelmassan och smöret i mindre bitar.
- Blanda de två ingredienserna i en skål tills det går ihop.
- Fördela bären i 10 små skålar eller glas och fördela mandelmassan och smörblandningen i smulor ovanpå i önskad mängd.
- Grädda smulpajerna i 200°C i ca. 15-20 minuter, tills pajen har fått önskad färg.
Tips
Servera med creme fraiche eller kvarg.
Hitta fler inspirerande recept på pajer.