Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Nougatbiskvi med saltkola strössel 16

Baka festliga biskvier med sega bottnar på mandelmassa, fylld med en len nougatkräm som doppas i smält choklad från ODENSE. Biskvierna toppas sedan med strössel i smak av salt karamell som pricken över i:et. En kaka som passar lika utmärkt till julens alla fikastunder som till kalas eller en vanlig fika. Obeskrivligt gott och på 1 timme har du 16 biskvier!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Mandelbottnar:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan fint, blanda med socker och äggvita till en jämn massa. Spritsa på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca. 10-12 minuter, tills gyllenbruna. Låt svalna.

Nougatsmörkräm:

  1. Smält choklad och nougat i mikron eller över ett vattenbad och still åt sidan.
  2. Vispa äggvitor, socker och salt i en skål över vattenbad, tills sockret lösts upp. Ta bort från värmen och vispa till maräng.
  3. Tillsätt smör lite i taget och vispa till sist i chokladnougaten.
  4. Bred nougatsmörkrämen på bottnarna. Låt vila i kylen i ca. 30 minuter.

Dekoration:

  1. Smält choklad och låt svalna lite, annars smälter smörkrämen. Vänt upp och ner på biskvierna och stick t.ex. en liten skalkniv i botten, så att du får ett skaft.
  2. Doppa biskvin i chokladen, ställ på en bricka och strö strössel över. Låt stelna i kylen.

Tips

Testa gärna doppa biskvin i både vit, mörk och ljus choklad för variation.

Du kan enkelt byta ut eller variera smaken på ditt strössel.

Hitta fler inspirerande recept till jul eller fler goda recept på cookies och småkakor.

Relaterade recept

Produkter i receptet