Äppelpaj med söt mandelmassa och salta jordnötter 6
Om du plötsligt känner för att baka en paj är det här en riktigt enkel äppelpaj! Den består av en mazarinbotten toppad med äpple och lättsaltade jordnötter, en otroligt god kombination. Bjud över familj eller dina vänner på fika och servera pajen tillsammans med vaniljsås eller vaniljvisp. Ett tips är att även testa servera pajen med lite crème fraiche för en syrligare smak!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
-
Pajdeg
- 150 g Rörsocker
- 100 g rumstempererat Smör
- 3 st Ägg
- 100 g Vetemjöl
-
Äpple och jordnötter
- 2 st stora Äpplen
- 2 msk saltade Jordnötter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Pajdeg:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smula mandelmassan i en skål och tillsätt socker och smör skuret i små bitar.
- Vispa ihop blandningen och tillsätt äggen medan du fortsätter att vispa.
- Tillsätt mjölet och rör ihop degen.
- Bre ut degen i en 20 cm springform med bakplåtspapper.
Äpple och jordnötter:
- Ta bort kärnhuset och skär äpplena i klyftor.
- Lägg äpplena i pajskalet och strö över hackade jordnötter.
- Grädda kakan i ca. 30 minuter, tills den fått en fin gyllene färg.
- Servera kakan varm med vaniljsås, vaniljvisp eller crème fraiche.
Tips
Istället för saltade jordnötter kan du använda mandel eller andra nötter.
Hitta fler goda recept på pajer.