Nu ska det sägas farväl till det gamla året, och det nya året firas in. Det är något speciellt med nyårsafton och festerna där vi kostar på oss lite extra och lyxar till det med både mat och dryck. Och med förstklassiga råvaror från Odense-Marcipan skapar du årets lyxigaste dessert eller tårta. Läs mer om nyårsfirande här nedan.

Nyårstårta

Stroganoff till champagnen?

Skaldjur och finare kötträtter i någon form står på de flesta nyårsmenyer, men så har det inte alltid varit. Långt in på 1900-talet var nyårsrätterna ofta en upprepning av julmaten och 1970 föreslog stjärnkocken Tore Wretman att man skulle avsluta året med en vällagad Biff Stroganoff. Oavsett vad för- och huvudrätterna består av är det alltid festligt att servera en härligt glittrande nyårstårta till kaffet, eller hur?

Champagneglas

Firande klotet runt

Sprakande fyrverkerier, poppande champagnekorkar och glada nyårshälsningar – håll med om att tolvslaget är både högtidligt och festligt. Men har du någonsin tänkt på att när vi firar nyår i Sverige har Nya Zeeland redan avverkat tolv timmar av det nya året? Line Islands i Stilla Havet är de som firar först och sist ut är de obebodda Baker-Howland-öarna.

Sød Dessertpizza

Den stora pizzadagen!

Nyårsdagen är den dagen då det äts allra flest pizzor i Sverige. Salt och lite fet mat är det som lockar efter ett intensivt firande. Vill du starta året lite sötare ska du testa vår härliga dessertpizza med mandel, mango, nötter och mörk choklad.