Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Konfektkottar med nougat och mandelflarn 5

Baka läckra konfektkottar med ODENSE mandelmassa. En ljuvlig kombination av krämig nougat, mandelflarn och choklad. Denna eleganta julkonfekt är lika vacker som den är god och passar perfekt till adventsfikat, glöggmyset eller som ätbar dekoration på julbordet. Doppa dem i mörk eller ljus choklad och pudra lätt med florsocker för en snöliknande effekt som sprider extra julstämning.

Ett mysigt och kreativt julpyssel att baka tillsammans med familj och vänner!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 5 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Kottar:

  1. Dela mandelmassan och nougaten i 5 bitar. 
  2. Lägg en bit nougat i mitten av varje mandelmassabit och forma bitarna till strutar. 
  3. Tillsätt mandelflarn för att forma till kottar. Smält den mörka chokladen, eller temperera den chokladen och häll den över kottarna. Vänd och vrid kottarna så att överflödig choklad rinner av. Låt kottarna stelna på bakplåtspapper. 

Dekoration:

  1. Pudra över lite florsocker med hjälp av en sil, för att efterlikna snö och för en extra julig känsla.

Tips

Du kan även pudra över ODENSE Guldpulver för en extra lyxig touch.

Hitta fler roliga recept på konfektyr eller inspirerande recept till jul.

Relaterade recept

Produkter i receptet