Påsk hos Odense Marcipan

Påsken betyder påskbuffé, påskliljor, påskägg och inte minst söta små påskkärringar som måste bjudas på godsaker. Påsken är full av härliga traditioner som vi på Odense Marcipan tycker är värda att hålla levande och föra vidare till nya generationer.

Brukar du köpa dina påskägg, kanske du i år ska prova att göra dem själv. Det är inte så svårt, och känslan att bjuda på något man själv skapat är inte så dum. Naturligtvis hjälper vi dig med massor av  recept.

Påskekage Med Nougat Og Knas

Påsken - en riktig mathögtid.

Före påsken kommer fastan, så det är ju inte konstigt att påsken firas med överflöd och dignande buffébord. Det finns säkert lika många påsktraditioner som familjer, men färgglada ägg, sill, lamm og lax är några av de mest älskade påskrätterna och hittas i de flesta hem.

Vi anser att varje matupplevelse blir lite bättre om den följs upp av några läckra sötsaker, och därför är det självklart för oss att marsipan, nougat og choklad hör påsken till. Odense Marcipans påsktradition är att bjuda på vackra påskägg och läckra påsktårtor fyllda med läcker mandelmassa, äkta choklad och len nougat.

Påskeæg Med Lakridsknas

Varför just påskägg?

Ägget är en symbol för pånyttfödelse, alltså påskens kristna tema. En annan anledning till att vi frossar i ägg är helt enkelt att hönorna piggnar till på vårkanten och värper fler ägg.

Om du, som vi, gillar att göra hemlagad konfekt borde du prova att göra dina egna påskägg. Testa till exempel vårt recept på vita ägg med lakrits. De är superenkla att göra och smakar fantastiskt med en mix av sött och salt.

Hemlagade påskägg är perfekta som present när du är bjuden på påskkalas. Eller när det kommer påskkärringar på besök. Precis som vi dekorerar och målar hönsäggen är det trevligt att göra chokladäggen lite extra festliga med mönster, strössel och dekorationspulver.

Påskeæg Med Mælkechokolade Og Miniperler

Bejaka leklusten i påsk.

Påskharen kommer med godisägg som han gömmer på listiga ställen i hemmet, inomhus eller i trädgården efter smak och väder. Barnens uppgift är att leta upp så många som möjligt av de läckra äggen. Traditionen med påskharen kommer ursprungligen från Tyskland. 

Äggpickning går till så att två personer håller varsitt ägg i handen och stöter topparna mot varandra. Vinnare är den som har ett helt ägg kvar.

Äggrullning går ut på att rulla ägg nedför en vinklad planka eller en backe och antingen rulla längst eller träffa andras ägg. Äggen bör vara hårdkokta. :)

Här kommer ett bra recept till påskharen på klassiska och barnvänliga påskägg med mandelmassa, ljus choklad och minipärlor–dina barn kommer att älska dem!

Påsktårta Fjäder

Dags att baka en vacker påsktårta

Oavsett om du vill baka en läcker tårta till påskfikan med tjocka släkten, eller bara bjuda familjen på något gott till kvällen framför TV:n, har vi massor av bra recept att bjuda på.

Prova t ex detta recept på påsktårta och låt fantasin flöda när du dekorerar den med marsipan i olika färger.

Kryddiga Chokladklubbor

Låt barnen vara med och påskpyssla

Vill du skapa påskstämning hemma är lite påskpyssel i köket tillsammans med familjen ett säkert tips. Det behöver varken vara dyrt eller särskilt svårt att få till ett par timmars härlig samvaro med några enkla och roliga recept. Till exempel krispiga marsipanägg eller kryddiga chokladklubbor.

 

Påskrecept