Så skapar du den godaste julen

Julen är lika med julkalender, konfekt, traditioner och mysiga stunder med vänner och familj. Den är också en av våra största mathögtider och ett väl tilltaget gottebord är en perfekt avslutning efter allt det salta och feta på julbordet.

Här hittar du inspiration till bakverk, kakor och konfekt. Allt med mandelmassa, choklad och nougat som hör julen till. Så tveka inte, utan sätt igång med skapandet och bjud nära och kära på den godaste julen någonsin.

Vi önskar dig en riktigt god jul!

Forbruger Karamel 3

En god tradition

Jul och sötsaker hör ihop, det är sedan gammalt. Julens gottebord har faktiskt flera hundra år på nacken – redan under 1600-talet började adeln duka fram välfyllda konfektbord under julhelgen med nötter, kanderad frukt och marsipanfigurer. Goda lussebullar, nyårstårtor och massor av härliga bakverk som hör julen till hittar du här.

Trillingnöt Med Nougat

Den älskade trillingnöten

Få chokladpraliner är så älskade som trilllingnöten. År 2014 tog Marabou bort den ur Aladdinasken och fortfarande är det många som saknar den. Du vet väl om att du kan göra dina egna trillingnötter? Bjud familj och vänner på pralinernas pralin – vi lovar att det kommer att bli uppskattat. 

Nougat

Nougat – julens hjälte

Visste du att ordet nougat kommer från latinets nucatum som betyder ”tillredning av nötter”? Odense Nougat görs av hasselnötter och är perfekt till all slags julkonfekt. Nougatkonfekt med karamellfudge, Gudomlig geisha och klassisk Wienernougat är tre av våra favoriter som är både goda och enkla att göra. 

Våra julfavoriter